PTOSPLASTIK

Hängande bröst är ett relativt vanligt problem, som med ett kirurgiskt ingrepp går att åtgärda.Man använder sig då av så kallad nyckelhålskirurgi, där hud avlägsnas för att sedan sys ihop i en uppstramande åtgärd.

Operationen utförs i narkos. Före operationen sker en uppteckning av de planerade snitten. Du har möjlighet att diskutera med doktorn hur den slutliga formen av brösten blir. Vid operationen avlägsnas ett hudöverskott samtidigt som bröstvårtan flyttas upp till en normal placering. Därefter sys hudkanterna mot varandra och ärret kommer att ligga runt bröstvårtan och lodrätt ned mot vecket under bröstet. det är vanligt att också lägga snitt under bröstet och ärret får då formen av ett ankare.

Ärren är oftast inte särskilt framträdande, men efter tre till fyra månader kan de bli röda och irriterade. Detta är dock en naturlig period i läkningsprocessen och efter ytterligare någon månad bleknar ärren och förbättras successivt. Tejpning av ärren har visat sig påskynda läkningsprocessen. Känseln i bröstvårtorna blir ofta nedsatt, speciellt i början, men kommer så småningom tillbaka. Efter ca ett år är känseln i det närmaste normal. En viss nedsatt erogen känsel får man tyvärr alltid räkna med. Brösten kommer att förändras i samband med eventuell graviditet.

Om Clinic Strömstad

Clinic Strömstad, som grundades 2004, är en klinik som har

stor erfarenhet av estetisk plastikkirurgi och hudföryngring.

Vi utför allt inom kosmetisk kirurgi och dessutom hudbehandling

med injektioner såsom fillers och Botulinumtoxin 

samt behandling med medicinska hudkrämer och peelingar.

Kontaktinformation

00 46 526 66760

Norra Uddegatan 1,
452 37 Strömstad. 

Ingång från Västra
Hamngatan.

Kontaktinformation

0047 934 08 571

Lilleengveien 8

1523 Moss

Ingång Lilleeng Helsepark.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle