top of page

ANSIKTSLYFTNING

Den naturliga åldringsprocessen medför att huden mister sin elasticitet och muskulaturen blir slappare. Rökning och solning påskyndar processen, vilket medför att hals- och ansiktshud blir rynkig och hängig. Med en ansiktslyftning kan man föryngra utseendet genom att hudöverskott tas bort samt att hals- och kindmuskulatur stramas upp. Ansiktslyftning ger bäst effekt på halsen och nedre delen av ansiktet. Vissa rynkor runt munnen, hängande ögonlock, påsar under ögonen samt rynkor i pannan fordrar andra typer av ingrepp.

Operationen utförs i narkos. Operationssnitten läggs från tinningen, ned runt örat och avslutas bak i nackhåret. Huden friläggs så att under-liggande muskulatur kan stramas upp. Därefter tas överflödig hud bort och hudkanterna sys ihop. Efter operationen läggs ett stödförband runt huvudet och hakan som avlägsnas morgonen därpå. Du skall bära ett speciellt face- lift- bandage 1-2 veckor efter operationen för att optimera resultatet.

Resultatet blir vanligtvis mycket tillfredsställande även om svullnad och blåmärken kan vara besvärande de första veckorna. Komplikationer som blödning och infektion är mycket sällsynta. Den normala åldringsprocessen stoppas inte upp av en ansiktslyftning men däremot erhålls en föryngrande effekt på ca tio år.

Det kan vara aktuellt att kombinera ett ansiktslyft med fettinjektioner samt andra typer av hudbehandlingar för att uppnå önskat resultat. Man kan också kombinera ett ansiktslyft med radiofrekvensbehandling av den djupa huden sk. Facetite och med en radiofrekvenspeeling av den ytliga huden sk. Fractora.

ansiktslyftning
bottom of page