Operationer

brostforstorning_banner_subpages_885x200.jpg

Bröstförstoring

Små bröst går att förstora med olika typer av inlägg. I dag är silikon det dominerande materialet i bröstproteser men man kan också använda koksaltimplantat om det finns ett önskemål om detta. Bröstimplantat finns som runda eller droppformade inlägg. Vad som passar Dig bäst beror dels på dina egna önskemål och dels på hur dina bröst ser ut. Inläggen kan placeras på två olika sätt, antingen under bröstmuskeln eller under bröstkörteln. Form, storlek samt placering av inläggen bestäms på konsultationen.

Operationen utförs i narkos. Operationen börjar med uppmarkering av inläggens lägesplacering. Doktorn tar då hänsyn till kroppsform och bröstvårtans läge. Därefter läggs ett snitt i det naturliga vecket under vardera bröst, för att sedan lossa upp en ficka under det uppmarkerade området. Inläggen placeras därefter i fickan och lägesjusteras. Snittet sys därpå med en tråd som försvinner och man behöver alltså inte ta bort den. Du får räkna med att ha ont en tid efter operationen men du får natuturligtvis smärtstillande tabletter utskrivet i samband med operationen.

Det som kommer att synas efter operationen är ett litet ärr i vecket under vardera bröst. Ärren är inte särskilt framträdande, men efter tre till fyra månader kan de bli röda och irriterade. Detta är dock en naturlig period i läkningsprocessen och efter ytterligare någon månad bleknar ärren och förbättras successivt. Tejpning av ärren har visat sig påskynda och förbättra läkningsprocessen. Känseln i bröstvårtorna blir ofta nedsatt, speciellt i början, men kommer ofta så småningom tillbaka. Efter ca ett år är känseln i det närmaste normal. En viss nedsatt erogen känsel få man tyvärr alltid räkna med samt att brösten förändras vid en graviditet.

Efter denna operation kan tyvärr en för hård kapselbildning uppstå. Bindväv bildas runt om inlägget och lägger sig som ett skal. Detta är kroppens naturliga sätt att ta hand om främmande material, men ibland blir kapseln lite för stram. Detta gör att bröstet kan kännas hårt och göra lite ont. Ibland måste ett nytt kirurgiskt ingrepp göras. Drabbas du av detta första året betalar du endast för narkos och får operationen gratis sk. kapselgaranti. Garantin gäller även för droppformade implantat som har roterat. Kapselbildning och rotation av implantat är ovanligt.

Vi använder oss av implantat från den brasilianska tillverkaren Silimed som har FDA- godkännande och de får således tillverka implantat för USA- marknaden. Silimed är den 3:je största producenten av bröstimplantat i världen. Du kan, mot pristillägg, naturligtvis få implantat från andra tillverkare om du önskar det.

Läs mer om Silimed proteser

 

Om Clinic Strömstad

Clinic Strömstad, som grundades 2004, är en klinik som har stor erfarenhet av estetisk plastikkirurgi och hudföryngring. Vi utför allt inom kosmetisk kirurgi och dessutom hudbehandling med injektioner såsom fillers och Botulinumtoxin (Botox) samt behandling med medicinska hudkrämer och peelingar.

Kontaktinformation

+46 (0)526 66760

Norra Uddegatan 1,
452 37 Strömstad.

Ingång från Västra
Hamngatan.